Емотивно писмо од една жена која чека сродна душа: Можеби сега си на пат кон мене …

Знам дека ќе дојдеш, затоа ќе те чекам. Можеби сега си на пат кон мене. Не знам, но сигурна сум дека еден ден ќе дојдеш.

Го чекам вистинскиот, веќе подолго отколку што мислев.

Некои велат дека ова е добро и дека треба да оставам траг на љубов на овој свет.

Сепак, не може а да не се прашаш … Каде е таа личност? Кога ќе дојде во твојот живот?

Долго го чекам.

Велат дека другата личност не може да ја пополни празнината која сами себе си ја создавате. Не можете да сакаш друга личност, ако сам себе не се сакаш. Јас го прифатив тоа.

Продолжив да го барам мојот духовен партнер. Можеби не е подготвен или уште треба да работам на себе.

Слушнав глас во главата дека треба повторно да се обидам. Да одам на места каде не сакам и да му покажам на светот дека те барам.

Веројатно ќе се сретнеме изненадно. Ќе бидам подготвена.

Ќе те сакам целосно, но ќе ти дадам твој простор. Ќе те слушам внимателно, но ќе го барам најдоброто од тебе. Ќе се обидам да бидам се што сакаш.

Знам дека ќе дојдеш, па ќе те чекам. Можеби во моментов си на пат кон мене. Не знам, но сигурна сум дека еден ден ќе дојдеш.
Коментари

[fbcomments]