Емоционална интелигенција: што претставува и како се развива?

Емоционалната интелигенција е психолошки поим кој доби големо внимание како од науката, така и во секојдневното живеење. Денес луѓето знаат дека за да се биде среќен и успешен, општата интелигенција не е од единствено и примарно значење за човекот.

Oд следното видео дознајте што претставува емоционалната интелигенција, зошто е значајна за нас и како можеме да ја поттикнеме.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=MepJp7KpaH4[/tube]
Коментари

коментари