Категории

Емпатите се најподложни на негативна енергија – Совети како да се чувствувате подобро

Емпатите се поранливи на енергетските промени. Насекаде во светот постои чувство на непријатност, манифестирано во страв, вознемиреност, кавга и смрт. Оваа негативна енергија може да ве исцрпи дури и ако не сте дел од овие настани.

Ќе се чувствувате како да сте сами во обидот да го блокирате сето тоа, но ако сте емпат или исцелител, ќе треба да ширите малку светлина во мракот.
Ова е вашата повисока цел, но прво мора да бидете сигурни дека сте физички и психички подготвени да им помогнете на другите.
Ова веројатно ќе биде најмногу погодено од ова кога спиете бидејќи вашата душа може да наиде на многу токсични енергии додека талка по астралниот свет.

Спиењето нема да биде пријатно и никогаш нема да се чувствувате одморени затоа што ноќните кошмари ќе се случуваат често, што ќе предизвика напади на паника во текот на ноќта и нема да можете да ги одделите соништата од вистинските проблеми. Beе бидете почувствителни на болката на другите, дури и на оние кои не се поврзани со вас.

Ако сте ги доживеале овие симптоми, еве неколку совети кои ќе ви помогнат да се чувствувате подобро:

  • Прочистете ја енергијата околу вас секој ден. Ова ќе ги отстрани негативните вибрации што можат да ви наштетат.
  • Исчистете ја темнината што ја чувствувате во вашата аура, бидејќи тоа може да предизвика кошмари додека спиете.
  • Носете накит од месечев камен бидејќи неговата енергија може да ве заштити додека сонувате. Месечината ја пробива темнината и го чува твојот дух.
  • Пред да легнете, концентрирајте се на својата душа и поврзете ја својата свест со вашето внатрешно божество за да бидете сигурни.
  • Молете се за она во што верувате дека ве одмора.
  • Користете смирувачки есенцијални масла како лаванда и роза.
  • Ставањето малку хематит во близина на стапалата и селенитот во близина на перницата може да одбие каква било негативна енергија што може да ја сретнете во соништата.