Категории

Есенцијални нешта кои треба да ги понесете со себе на плажа  

Доколку се подготвувате за одмор под врелото сонце покрај некоја песочна плажа додека уживате во брановите со коктел во рака, потребни ви се неколку нешта кои морате да ги понесете со себе за да си поминете одлично и безгрижно.

Ви подготвивме попис на основните потреби кои би можеле да ви затребаат во текот на еден ден поминат на плажа.

Основни нешта
Секако пописот го започнуваме со нештата без кои не би можело да се оди на плажа. Тие секако вклучуваат предмети како пешкир и крема за сончање. Имајте на ум да понесете крема со највисок можен заштитен фактор.

Водоотпорна заштита за мобилниот и фотоапаратот
Колку се наоѓате на некое преубаво место сигурно ќе сакате да го овековечите убавиот ден со по некоја фотографија. Денес едноставно не се може да се напушти домот без мобилниот телефон. Ќе ви бидат потребни водоотпорни футроли за заштита на вашиот телефон и фотоапарат во случај некој од нив случајно да ви испадне па на тој начин ќе спречите да се оштети и расипе.

Заштита за коса
Деновите поминати на плажа се немилосрдни за вашата коса. Набавете спреј со заштитен фактор за коса и напрскајте го секогаш пред изложување на сонце. Многу често се случува да зборавиме на негата која и е потребна на нашата коса но верувајте дека и неа и е потребна истата заштита како на косата. Не заборавајте да понесете и регенератор кој ќе ви ја нахрани и омекни косата така што ќе спречи пресушување и испукани врвови.

Преносна батерија за телефон
Доколку баш многу сакате да го користите вашиот телефон тогаш преносната батерија е неопходна каде и да одите. На тој начин ќе бидете сигурни дека ќе можете да го наполните вашиот телефон во случај да ја истрошите батеријата.