Еве како светлото од мобилниот телефон ни ги оштетува мозокот и телото

Сурфањето пред спиење, особено во кревет, целосно го збунува мозокот. Наместо да влезе во фаза на одмор и спиење останува буден и несвесен за времето.

Еве како светлината од мобилниот телефон ни штети:

-Светлината од мобилниот телефон, исто така, може да им пречи на хормоните кои го контролираат гладот, потенцијално зголемувајќи го ризикот од дебелина.
-Долгорочно намалување на спиењето може да доведе до акумулација на невротоксините, поради што потешко ќе успееме да заспиеме.
-Намалувањето на мелатонимот може да предизвика депресија.
-Ако се обидувате да се концентрирате на нешто, присуствотото на мобилниот телефон ќе го намали вашиот когнитивен капацитет, како и способноста за фокусирање.
Коментари

[fbcomments]