Еве што им помогна на Кинезите да се изборат со коронавирусот во домашна изолација: Задолжително испробајте го ова!

Кинезите отсекогаш ја имале оваа прекрасна навика, на која се придржуваа и за време на тешкиот период на изолација

Се работи за вежбање. Поточно, Кинезите отсекогаш имаат навика да вежбаат. Сигурно знаете дека тие практикуваат тај чи секое утро во парковите, во групи или одделно.

За време на коронавирусот тие се грижеа и за своето физичко здравје. Неможноста да излезат надвор не ги спречи да вежбаат, напротив. Тие продолжија да вежбаат.

Познато е дека добрата физичка активност, како што е вежбањето, помага во намалување на стресот, а да не зборуваме за здравствените придобивки.

Затоа, предлагаме да вежбате во изолација. Покрај тоа што ќе се ослободите од стресот и напнатоста, ќе го подобрите и вашето физичкоздравје.

 

Предлог вежби:

  • Чучњеви: 15 чучњеви по 3 повторувања
  • Стомачни: 15 стомачни по 3 повторувања.
  • Истегнување 15 минути.
  • Склекови – 1 минута

 

За здраво тело и здрав дух!
Коментари

[fbcomments]