Категории

Еве што си велат среќните парови едни на други за да останат среќни

Начинот на кој разговараме со нашите партнери може да ја зајакне нашата среќа како двојка затоа што зборовите што ги избираме се директен израз на нашите емоции. Ако можете да се идентификувате, тогаш сте јасно во значајна, среќна врска. Ако не, ние сме тука за да ви помогнеме соодветно да го прилагодите вашиот вокабулар.

1. Среќните партнери велат „благодарам“ наместо „извини“
Дали гледате квалитети или недостатоци? Дали велите „благодарам што ме разбра“ или „извини, не можам да зборувам за тоа…“

Сето тоа е прашање на избор и перспектива. Фокусирањето на квалитетите и на светлата страна на врската ќе направи да се чувствувате поисполнето. Иако секогаш има простор за „подобро“ и „повеќе“, блаженството не лежи во вишок или во совршенство. Среќните партнери се доволно мудри да признаат дека она што го имаат е посебно и дека сè што им треба навистина е веќе таму. Иако е полесно да изразиме благодарност отколку да се извиниме, ние често одиме по погрешен пат и ги цениме луѓето во нашите животи само откако ќе ги изгубиме. Кога веќе се рече, никогаш не е доцна да се сменат! Покажувањето поголема благодарност кон нашите најблиски може да не поштеди од понатамошни жалења.

2. Тие користат „ние / нашите“ наместо „Јас / моите“
Користењето на множина од 1-ва личност е знак на:

прифаќање – Вие го познавате вашиот љубовник и верувате дека тој е погоден за вас.
припадност – Вие сте партнери во фактичкото значење на зборот.
алтруизам – подготвени сте да дадете за да добиете.
преземена одговорност – вие сте ко-креатори на врската и двајцата одговорни за нејзиниот успех или неуспех.
Нормално, ова се состојките на секоја значајна и среќна врска.

3. Кога ќе прашаат „Како ви помина денот?“ тие навистина се заинтересирани
Можеби звучи ситно и вообичаено, но кога навистина сакате да дознаете за денот на вашиот партнер, тие можат да го почувствуваат тоа затоа што вие всушност покажувате грижа и убов.

Автентичните чувства што ги имате едни кон други најдобро се изразуваат во секојдневните ситници што ги правите и споделувате.

4. Тие велат „да“ кога навистина го мислат тоа
Среќните партнери не треба да ги одобруваат едни со други мислењата секој пат. Тие ги признаваат и почитуваат нивните разлики и тоа ги приближува уште повеќе.

Значајна врска е да се чувствувате слободни да не се согласувате и да признаете дека не можете да бидете на иста страница секој пат – и да бидете во ред со тоа.

5. Тие велат „ќе бидеме добро“ наместо „Јас така ти реков“
Во среќен пар нема борба за власт, нема шеф, нема команди и опомени. Врската работи како еден тим и партнерите споделуваат и преземаат одговорност за сè заедно.

Среќните парови се свесни дека се дел од одличен тим и дека заедно се секогаш посилни отколку сами на себе.

6. Секогаш си кажуваат „добра ноќ“
Среќните парови стојат на старото правило дека не можат да одат во кревет вознемирени и ќе најдат начин да се пуштат и да го вратат мирот пред да заспијат.

Едноставната „добра ноќ“ оди далеку и го нуди потребното уверување дека она што го имате заедно е многу поважно од какво било несогласување.

7. Тие велат „Те сакам“ секој ден
Иако некои луѓе тврдат дека „Те сакам“ го губи своето значење ако се исповеда премногу често, не се согласуваме затоа што тоа е одлична рутина што го одржува парот среќен.

Да, може да го кажете од навика по некое време, можеби дури и да го користите наместо „збогум“ или „благодарам“, но неговото длабоко значење, секогаш ќе го има.

8. Тие велат „среќен сум“
Признавањето на вашата состојба на благосостојба и задоволство во рамките на врската е одличен знак на благодарност што вашиот партнер ќе го цени и ќе се чувствува инспириран од.

Нормално, вашиот партнер сака да ве направи среќни. Кога ќе го признаете блаженството, вашиот љубовник ќе се чувствува успешно, ценето и среќно исто така.

На крајот, среќата е заразна, а јазикот на љубовта е заразна навика. Дали се потребни само зборови за да се изгради значајна и среќна врска? Секако дека не, сепак тие се одлична почетна точка и еден од најефикасните начини за изразување на вашите емоции.

 

Прегледи:
249
Категории:
Љубов и секс
Објавено на:
20.10.2020