Еве зошто партнерот кој што изневерува никогаш нема да ја напушти сопругата!

Размислете дали навистина ви е потребна таква врска? Зошто да не го напуштите партнерот кој што ве изневерува?

Тој постојано ја изневерува, но никогаш не се одлучува да ја напушти. Жената на таквиот партнер чувствува огромна болка и огорченост. Таа не може да се бори, затоа што нема сила. Сепак, во неа постои едно чувство што не е уништено од тој измамник и тоа чувство се нарекува – надеж. Истата таа надеж и кажува: Веројатно многу те сака и затоа не те остава засекогаш. Ти си поважна од неа и од онаа пред неа …

Вашиот сопруг ве изневерува, но вие останувате заедно. 

Жената на таквиот партнер или целосно се предава на бездната и на предавството на сопругот, или се стреми да биде подобра од таа друга жена … Таа оди против нејзините вредности, верувања, природа и чувства, сето тоа со надеж дека повторно ќе го „врати“ кај себе и кај семејството…

Постојат три причини зошто сопругата го трпи неверството на својот партнер:

  1. Кога била многу мала, некој и рекол дека љубовта предизвикува болка. Дека мора да се борите за љубов засекогаш. Иако е сега возрасна, приказната е врежана во нејзиното сеќавање. Затоа таа страда секој ден, затоа што смета дека така треба да биде … Но, не мора.
  2.  Ниска самодоверба. Неспособноста да одлучите што е добро за вас и како да се однесувате. Очекувајќи вашиот партнер да ве направи среќна.
  3. Никогаш не си признала себеси дека сопругот ја измамува. Постојано живеете во илузии, чувствувајќи болка, но не дозволувајќи таа болка да лебди на површина.

И, зошто мажот не ја напушта својата сопруга иако ја изневерува со години, дури и ако има постојана љубовница?

  1. За него е погодна ситуација: со својата сопруга има угоден живот и владее хармонија, но и чувство на авантура со својата љубовница. Тој добива се што сака.
  2. Неговата болна гордост: ласкајќи дека неколку жени го сакаат истовремено. Ова значи дека тој е достоен за таква љубов и го заслужува тоа.
  3. Не му е финансиски профитабилно да се разведе: тоа би значело дека ќе мора да го подели имотот. И, тогаш тој ќе мора да се ожени со љубовницата и повторно да биде на исто ниво …

Како што можете да видите, не е проблемот кај жената, туку кај мажот: тој е тој што се бори со себе, обидувајќи се да се извлече од ситуацијата. Жените кои имаат ваков сопруг треба да си го постават само ова прашање:

“Дали навистина сакате да живеете во таков брак?”
Коментари

[fbcomments]