ВИДЕО: Кој е човекот кој за 5 минути го вратил видот на 100.000 луѓе

Тој е Непалски лекар кој се вика Сандук Рулт . Тој успеа да спаси вид на над 100.000 луѓе, а сето тоа го прави за неполни пет минути. Неговата генијална техника вклучува мал рез во окото кај пациентите со кој веднаш се елиминира катарактата која го заматува видот.

koj-e-chovekot-koj-za-5-minuti-go-vratil-vidot-na-100.000-lugje-video-249108

 

Чудотворец од Непал го враќа видот на луѓето со специјална техника  со рез во окото и со тоа ја отстранува матната катаракта која го спречува видот.

Тој е Непалски лекар  кој се вика Сандук Рулт . Тој успеа да спаси вид на над  100.000 луѓе,  а сето тоа го прави за неполни пет минути.  Неговата генијална техника вклучува мал рез во окото кај пациентите со кој веднаш се елиминира катарактата која го заматува видот.

koj-e-chovekot-koj-za-5-minuti-go-vratil-vidot-na-100.000-lugje-video-249109

Операциите веќе ги има изведено врз голем број на сиромашни луѓе низ светот кои немаат пари да ги  плаќаат овие скапи операции во офтамолошки ординации.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=8WCxSfudGRw[/tube]
Коментари

коментари