Категории

Факти коишто ќе Ве изненадат

Планетата Земја е сѐ само здодевна не, секогаш се случува нешто чудно, а за нас често необјасниво. Погледнете неколку факти за коишто можеби не сте знаеле:

1. Лавовите се истребени во 26 држави во Африка.

2. Најмногу езера има во Канада, всушност 879 000 езера.

3. Во Исланд не постојат комарци.

4. Австралија има 600 километри поголем дијаметар од месечината.

Прегледи:
237
Објавено на:
21.02.2023