Категории

Факти за човечкото тело коишто ќе Ве изненадат

Најфасцинантната работа на светот е човечкото тело. Толку е сложено, што често се изненадуваме што, како и зошто ни се случуваат некои работи. Погледнете неколку интересени факти коишто веднаш ќе Ви го привлечат вниманието:

1. Вилицата со заби на секое дете изгледа вака:

2. Мозокот нема рецептори за болка. Тоа значи дека луѓето можат да останат будни и да зборуваат со докторот додека нивниот мозок се оперира.

3. Една од првите работи коишто докторот ги прави пред операција е чистење на папокот бидејќи таму се содржани околу 67 видови бактерии.

4. Кога сте под стрес, во увото се произведува многу повеќе ушна маст од вообичаеното.

Прегледи:
186
Категории:
Занимливости
Објавено на:
13.03.2023