Категории

Факти за снимањето на интимните сцени во филмовите за кои малкумина знаат

Ако се прашувате дали актерите повеќе сакаат да висат од карпа или да снимаат филмски провокативни сексуални сцени – одговорот сигурно ќе ве изненади. Не само што е поедноставно да се игра напната, акциона сцена, туку и многу поинтересно и полесно. Или барем сведочат барем искуствата на актерите и актерките кои поминале неколку дена обидувајќи се да снимат веродостоен секс на филм.

Magazine Esqurie состави неколку неверојатни факти за снимање сцени за водење љубов во мејнстрим филмовите. Порно филмовите не се полесно за снимање, но имаат спротивен проблем – како да видите сè и да бидете убедливи. Ако мислевте дека овие снимки се пријатни, тие не беа. Списанието „Esquire“ наведува дека ваквите снимки можат да траат со часови, а понекогаш и со денови, и дека повторно ништо не е направено како што треба, па затоа мора да се направи повторно.

Гениталиите се покриени
Не се сите актери подготвени да се соблечат целосно голи на снимањето и затоа дизајнерите на костуми складираа футроли за машки актери и самолепливи ленти за жени. Актерите добиваат долна облека во боја на кожа во која ставаат сè што имаат и го врзуваат за да не се гледа ништо на сетот. Жените, пак, носат панделки за да ги покријат вагините.

Постојат дублери за сцените за секс
Една од причините е секако дека некои актери не сакаат да се соблекуваат, иако многу почесто се случува да немаат време или да не се мачат да снимаат секс цел ден.

Секс сцените се кореографираат
Ретко кога љубовната сцена е спонтана, бидејќи никој не сака да гледа вистински секс во филм. За да ја направат сцената што е можно попривлечна, ангажирани се кореографи да ја дизајнираат сцената или режисерот детално да објасни што точно сака, па актерите едноставно го прават тоа повторно за време на снимањето. Романтично нели?

Ерекцијата понекогаш се случува
Ако снимите секс сцена со супер згодна актерка, ќе се случи вашиот пенис да сака да се вклучи во акцијата. Се случува. Сепак, понекогаш егото на актерката е повредено кога тоа нема се случи, па актерот мора да објасни дека е професионалец кој мисли на неговата покојна баба и гладните деца во Африка додека снимал.

За време на местото на настанот се нанесува вештачка пот
Во зависност од желбите на директорот, се нанесува малку или повеќе течност за да дејствува како пот. Ако е потребно да се кваси, актерите се премачкуваат со бебешко масло измешано со вода.