Категории

Фасцинантни однесувања на животните

Обликувани од околината, условите и животните процеси, животните развиле низа на сложени однесувања.

Еве неколку фасцинантни примери:

Пчелите им ја споделуваат локацијата за храна на своите другари преку сложен танцов јазик. Овој танцов јазик ја пренесува оддалеченоста, насоката и квалитетот на храната.

Октоподите се многу интелигентни суштества и покажуваат способности за решавање на проблеми во заробеништво. Имаат сложен нервен систем и се едни од најинтригантните морски суштества.

Делфините користат серија свирежи и говор на телото за да комуницираат еден со друг. Како и октоподите и делфините се сметаат за доста интелигентни животни, а тоа го покажуваат преку нивните социјални однесувања.

Прегледи:
104
Објавено на:
21.09.2023