Категории

Фасцинантно откритие ги шокира археолозите – Откриен „човек-змеј“

Кинески истражувачи открија фосил на череп што може да припаѓа на целосно нов човечки вид, што потенцијално може да ги промени ставовите на научниците за тоа како еволуирале нашите видови.Научниот тим тврди дека тоа е нашиот најблизок еволутивен роднина меѓу познатите видови антички луѓе, како што се неандерталците и хомо еректусот.

Истражувачите објавија дека фосилизираниот череп, стар најмалку 146 000 години, лежел скриен во напуштен бунар во Кина 88 години, каде што бил оставен во 1933 година од работник кој го открил на градилиште за време на јапонската окупација, пренесува Би-Би-Си .

Добро се скри на дното на семејството, а пред да почине му се довери на своето семејство и на крајот черепот падна во рацете на научниците.

Прегледи:
214
Објавено на:
03.07.2021