Категории

Федералната комисија за комуникации предлага нова идеја за воспоставување сигнал

Независната агенција, Федерална комисија за комуникации во САД ги регулира коминукациите преку радио, телевизија и сателити.

Неодамна се предложи идеја со којашто телефоните директно би се поврзувале со сателитот кога нема сигнал.

Поставките на телефонот би се прилагодувале на тој начин што обичниот сигнал директно би се префрлал на сателитскиот сигнал.

Сѐ уште не е детално јасно за тоа како би се остварувала оваа врска поради фактот што нашите телефони работат на многу дефинирани фреквенции.

Прегледи:
171
Објавено на:
18.03.2023