Категории

Фејсбук го менува името?

Извршниот директор на Фејсбук, Марк Цукерберг ќе проговори за промената на брндот на 28. октомври, на годишната конференција на компанијата „Connect“, но планот би можел да биде објавен и порано.

Социјалната мрежа Фејсбук планира да го промени името следната седмица и да продолжи со работа под нов бренд кој ќе одржува фокус на компанијата на градење „метаверзум“, објавил порталот Verge повикувајќи се на извор кој директно е запознат со плановите.

Метаверзумот се однесува на светот на виртуелното опкружување, на кое луѓето можат да му пристапат преку интернет, а изразот може да се однесува на дигиталниот простор кој преку користење на виртуелна стварност или проширување на стварноста наликува на реален живот.