Фото: фенери, монаси и Буда

„Сите работи мора да поминат. Трудете се совесно за вашето спасение“ се последните зборови на Буда.

Во Suphan Buri Province, Thailand 1127 монаси палат лебдечки фенери во храмот Song Pee Nong (во буквален превод Двајца браќа), како дел од нивниот аџилак.

Фотографија од Paramit Supadulchai

 

 

Извор: www.nationalgeographic.com
Коментари

коментари