Категории

Фестивал на фенери во Нагасаки

Фестивалот на фенери се одржува традиционално секоја година во Нагасаки, Јапонија. Првпат бил одржан во 1987 година, а се одржува кон крајот на јануари и почетокот на февруари. Доаѓаат повеќе од еден милион посетители.

Погледнете дел од атмосферата:

 

Прегледи:
86
Објавено на:
01.02.2023