Категории

Филозофски прашања за размислување во потрага по вистината

Исказите за стварноста, постоењето, вистината, вредноста и значењето немаат еден и единствен точен одговор. Во тоа е и убавината на филозофијата, слободата да се искаже сопствената реализација. А прашањата кои таа ги вади се секогаш од дното на непознатото и мистериозното. Дали и Вие се чувствувате дека сте во тоа мистериозно дно или пак веќе одите кон површината? Прочитајте неколку од прашањата подолу и заклучете самите. 

1. Како знаете што е реално, а што не е?

2. Дали сами си ја креираме судбината или сè се случува по теркот на судбината?

3. Дали сите луѓе заслужуваат почит?

4. Дали секогаш е добро да имате избор?

5. Дали построгите закони ќе го направат светот подобар?

6. Дали можеме да разбереме што е добро без да знаеме што е лошо?

Прегледи:
153
Категории:
Занимливости
Објавено на:
26.10.2022