Fjaðrárgljúfur е веројатно најубавиот кањон на светот

На светот има многу убави места, но ова можеби е најубавиот кањон на светот.

Fjaðrárgljúfur е кањон кој се наоѓа во југоисточен Исланд и е познат по својата убавина која го одзема здивот. Длабок е до 100 метри и е долг над еден километар, со реката Fjar  која плови низ него. Креиран со прогресивна ерозија на водата од глечерите низ карпите, кањонот е создаван милион години.

Пешачката патека по должината на источниот раб нуди неверојатни погледи низ рамнините и глацијалните потоци подолу. Еве некои од неверојатни фотографии кои ќе ви ја прикажат убавина на ова место. 

 
Коментари

[fbcomments]