Фондацијата на Бил Гејтс донира 100 милиони долари за детекција и третирање на коронавирусот

Фондацијата Гејтс најави донација од 100 милиони долари во обид да го подобри откривањето и третманот на меѓународната пандемија на коронавирусот. Парите исто така ќе помогнат да се создадат нови средства за изолација на пациенти на кои им е дијагностициран вирусот сè додека нивниот третман не биде успешно завршен. Дел од донацијата ќе биде посветена и на научни истражувања за развој на вакцина против смртоносен вирус.
Коментари

[fbcomments]