ФОТО: 25 најкреативни статуи во светот

Нивото на креативност на некои уметници навистина ги преминува сите граници! И ние можеме да се пофалиме со споменици и интересни статуи скоро на секој чекор, но, сепак ова се 25-те најкреативни статуи во светот:

25. Teксас, САД

24. Њујорк, САД

23. Вроцлав, Полска

22. Орегон, САД

21. Сингапур

20. Будимпешта, Унгарија

19. Њујорк, САД

18. Пенсилванија, САД

17. Црниот дух, Клаипеда, Литванија

16. Марсеј, Франција

15. Нелсон Мандела, Јужна Африка

14. Брисел, Белгија

13. Далас, Тексас, САД

12. Пајак, Лондон, Велика Британија

11. Нилски коњи, Тајпеј, Тајван

10. Статуата на слободата како тоне, Мелбурн, Австралија

9. Игуана Парк, Амстердам, Холандија

8. Братислава, Словачка

7. Михаи Еминеску, Онести, Романија

6. Сцена од II светска војна со статуи во природна големина, Турција

5. Прага, Чешка

4. Велика Британија

3. Трите мали прасиња, Аделаида, Австралија

2. Рејкјавик, Исланд

1. Ајкула, Оксфорд, Велика Британија

 

 
Коментари

коментари