Категории

ФОТО: 80 деца си ги избричија главите во знак на поддршка на соученичка болна од рак

Осумдесет деца си ги избричија главите во знак на поддршка на соученичка болна од рак, која по една година лекување, повторно се враќа во училишните клупи.

На 9-годишната Марли Пек ѝ бил дијагностициран алвеоларен рабдомиосарком пред една година и ова било првпат таа да може да се врати повторно на училиште.

Камерон МакЛаулин сакала да направи нешто за да расположи својата најдобра пријателка Марли, па одлучила да си ја избричи главата. Кога ѝ го соопштила тоа на Марли, широка насмевка заблеснала од нејзиното лице. „Можеме да бидеме ќелави најдобри пријателки заедно“ – ѝ рекло болното девојче.

02

03

04

 

Добронамерната идеја се проширила низ целото училиште и 80 доброволци се пријавиле за да го направат истото.

Покрај 80-те ученици, на настанот „Бидете смели. Бидете храбри. Бидете ќелави“, се вклучија и три учителки, двајцата директори и мајка на ученик.

1 2

Прегледи:
326
Објавено на:
15.04.2016