Магични фотографии од недопрената природа: „Исланд: Патување до Оган и Мраз“

Францускиот фотограф Sébastien Rossi, чија вообичаена инспирација и поле на работа е Франција, решил да направи мало патување до една магична дестинација – Исланд.

Роси ја создал фото серијата „Исланд: Патување до Оган и Мраз“ и раскажува за тоа:

„Барав нешто диво, студено и пусто, недопрена природа. Стотици водопади, планини, замрзнати езера и глечери беа мојата инспирација и визија за оваа земја која ви го одзема здивот.“

Мора да се согласиме дека овие фотографии од недопрената природа во оваа скоро магична земја, навистина го одземаат здивот.

 

 
Коментари

[fbcomments]