Категории

(ФОТО) Светол и прозрачен: Идеа за уредување на станот кој ќе го упива секој зрак сонце

Кога е во прашање уредувањето на станот, сите сакаат да го искористат просторот на најдобар начин и да создадат животно опкружување во кое секоја помината секунда ќе биде вистинско уживање.

Еден таков стан, создаден за уживање, се наоѓа во германскиот Колн, и е уреден така да го упива секој зрак сонце. Секако, голема предност на овој стан се големите прозорци кои пропуштаат голема количина светлина, но и сите други детали кои се внимателно одбрани со цел да се искористи секој зрак светлина и овој дом да изгледа пријатно и прозрачно.