Категории

(ФОТО) Царство од виолетови тонови – Стан кој ќе ги освои љубителите на виолетова боја

Во луксузниот стан во кој ве носиме денес преовладува белата боја со волетови нијанси кои даваат посебен акцент. Оваа комбинација ќе ги освои сите љубители на впечатливи и енергични бои.

Виолетовата боја симболизира праведност и достоинство, а со текот на годините стана симбол на рамноправност на половите и силата на жената.
Виолетовата настанува во комбинација од топлата и енергична црвена и студената сина боја. Собата во виолетова боја може да поттикне креативност кај децата или уметниците. Била омилена боја на египетската кралицата Клеопатра.

Виолетовата е совршен избор за уредување на луксузен стан кој својува со својот простран open space план. Полно белина во просторот го прави поголем, а изгледа уште по впечатливо со златни акценти.