ФОТО: Уникатна куќичка во Прага

Во една шума во Прага, лоцирана е оваа мала куќичка која е интересна по својот изглед, а изградена е за релаксација од градскиот метеж.

Најинтересното за оваа куќа е тоа што едниот дел од куќата е подигнат околу 2 метри и е потпрен на еден голем камен.

Иако од надвор изгледа како премногу мала, сепак внатре половина ентериер е скриен зад дрвените ѕидови.

За поголема удобност и приватност, двата големи прозорци во куќата можат целосно да се покријат.

Можеби овие скали изгледаат како да водат до никаде, но, тие се претвораат во голем брачен кревет.

 

 
Коментари

коментари