Категории

Фотограф го документира необичното пријателство меѓу волк и мечка

Финскиот фотограф Lassi Rautiainen овековечил серија од необични фотографии од пријателство помеѓу волк и мечка во дивината.

rare1

Двете животни по природа се осамени ловци, но по се изгледа женката волк и мечката мажјак си се нашле еден со друг. Тие заедно го делат ловот и се штитат еден со друг. Не е јасно како ова партнерство се создало, но е уникатно за гледање.

„Не е јасно како и кога оваа млада волчица и оваа мечка станале другари“ вели Lassi за Daily Mail. „Мислам дека можеби биле двете млади и сами, несигурни како ќе преживеат сами…но убаво е да видиш ваква ретка гледка во природата.“

rare2-640x419

rare3-640x424

rare4-640x962

rare5-640x426

rare6-640x426

rare7-640x426

rare8-640x421

rare9-640x396

rare10-640x438