Категории

Фотограф од Мозамбик им покажува на луѓето што значи зборот „тага“

Бруно Педро, фотограф и режисер од Португалија, патувал низ Африка, но се заљубил во Мозамбик. Тој ја направи своја мисија да ни покаже за што се работи во оваа земја – и тоа не се само природни ресурси, животни и обележја – туку тоа е начинот на кој живеат луѓето таму. Тој го докажува ова во неговите заробени слики кои ја прикажуваат позитивната енергија што тече од нејзините луѓе.

Во ексклузивно интервју, Бруно коментира дека и покрај сето тоа што тргнува наопаку, тие (луѓето) секогаш носат насмевка и токму тоа ги прави посебни. Тој сака да шета низ нивните заедници, да ги запознава и да фотографира. Ние сакаме да ви покажеме некои од неговите фатени моменти во оваа неверојатна земја.

Прегледи:
77