Фотограф шета низ светот и ги фотографира најубавите библиотеки! (ФОТО)

Италијанскиот уметник Масимо Листри издаде книга со фотографии од најубавите библиотеки во светот. Избраните институции, поради својата историска вредност, архитектонската изведба и вредноста на книгите кои се наоѓаат во нив, се издвојуваат како вистински уметнички дела.

#1 Abbey Library Of Saint Gall, Gallen, Switzerland

#2 Palace Of Mafra Library, Mafra, Portugal

#3 Library Of Fermo, Fermo, Italy

#4 Trinity College Library, Dublin, Ireland

#5 Metten Abbey Library, Metten, Germany

#6 Riccardian Library, Firenze, Italy

#7 Sainte-Geneviève Library, Paris, France

#8 Royal Portuguese Cabinet Of Reading, Rio De Janeiro, Brazil

#9 Wiblingen Abbey Library, Wiblingen, Germany

#10 Seitenstetten Abbey Library, Seitenstetten, Austria
Коментари

коментари