Фотограф забележал несекојдневно пријателство помеѓу мечка и волк! (ФОТО)

Речиси неверојатно е да замислите мечка и волк да поминуваат време заедно во дивината, бидејќи таа глетка може да ја замислиме само во басните. Но, финскиот фотограф Ласи Раутиаинен го забележал токму ова со својот фотоапарат.

Овие пријатели не само што поминуваат време заедно, туку и ловат и ги делат своите пленови, па дури и одвојуваат време за играње помеѓу ловењето.

Погледнете како изгледа ова необично пријателство:
Коментари

[fbcomments]