Категории

Фотографии од недопрената природна убавина на Гренланд – местото кое може да не постои во иднина

Гренланд станува жешко место. Летото оваа година беше едно од најтоплите на Гренланд. Ледот се топи побргу од било кога. Моменталната ситуација се предвидуваше дека ќе се случи околу 2070 година. Тоа е поразителен факт кој не оди во прилог на природата и човештвото. 

Туризмот исто така ова лето го доживеа својот врв. Во продолжение погледнете ги прекрасните фотографии од ова магично место.