Категории

Фотографиите пред и потоа ја покажуваат моќта на трансформацијата на здодевни згради! (ФОТО)

Доколку подобро разгледате околу вас ќе сфатите дека светот е исполнет со празни платна околу вас. Уметноста може да се создаде на секоја подлога. За среќа, секое општество има уметници кои имаат креативни очи да го трансформираат празниот еднобоен простор во нешто возбудливо. Овие уметници светот го претвораат во уметничка галерија, а од досегашната работа очигледно е дека успешно го прават тоа.

Муралот „Бакнеж“, Челзи, Њујорк, САД

„Ренесанса“, Франција

„Да ги зачуваме растенијата живи“, Полска

Хотел „Полна месечина“, В. Британија

Улица Ринго Стар, Барселона, Шпанија

Франција

Мудриот дедо, Литванија

Мурал „Чадор“, Париз, Франција

Мурал во Берлин

„Деца од тули“, Монтреал, Канада

Целиот град обоен во графити, Палмитас, Мексико

Будимпешта, Унгарија

Белгија

Напуштен театар, Литванија

Глазгов, Шкотска

Франција

Будимпешта, Унгарија

Франција

3Д Мурал, Полска

Атина, Грција