Категории

Фотографија на годината: Заштитен визир на главата на новороденче родено сред пандемијата

Нивните животи се најважни, па затоа ако не поради нешто друго, тогаш поради нив останете дома. 

Секој ден, ширум светот, на свет доаѓаат илјадници бебиња, кои не знаат каква опасност ни се заканува надвор, кои воопшто не се свесни за коронавирусот, кој однесе повеќе од 70.000 животи досега…

За жал, опасната болест одзема и детски животи, а најмладата жртва во светот имала само два месеца.

За да ги заштитат новороденчињата од овој опасен вирус, докторите од Бангкок веднаш по раѓањето на главите на бебињата им ставаат заштитни визири, со надеж дека тоа ќе помогне да не се заразат од овој вирус.

Прегледи:
463
Објавено на:
06.04.2020