Категории

Француски шарм: БЕРЕТКА – еве како ја носат трендсетерките

Како да го носите најпопуларниот француски аксесоар

Омилената шик капа е најпопуларен аксесоар во текот на есенските и зимски денови и никогаш нема да излезе од мода.
Верувале или не, ваков модел на капа се носел уште многу одамна во северна Европа и важел за детал кој го носела аритократијата.
Оригиналната беретка која е популарна денес се произведува од далечната 1810 година, и веќе еден век подоцна таа е сеуште популарна.
Таа е симболот на француската елеганција на дамите низ времето а денес ја обожаваат сите модни фанатички.

Прегледи:
87
Објавено на:
02.11.2019