Категории

(ГАЛЕРИЈА) Моќта на природната убавина низ овој дом од соништата на северозападниот дел на Пацификот

Неколку богати идеи за уредување на домот, кој се наоѓа на место на северозападниот дел на Пацификот каде природната убавина и архитектонските детали создаваат како да се наоѓаме во најубавите соништа и нудат чувство како веќе да живееме во рајот.

Чувството за топол модернизам го опфаќа овој северозападен дом на Пацификот, замислен од архитектите Томас А. Клигерман и Џозеф Карлин, типифициран со мозаик од бетон во форма на табла, зацрнет челик и топло дрво во дневната соба и низ целиот простор. Во склоп на дневната област се наоѓа пријатен ќош кој служи  како интимно место за собирање. Незгодната сива атмосфера која се појавува над заситените бои на шумата го воодушеви Клигерман и се чинеше дека скоро бараше посовремен пристап. „Тоа беше инстинктивна реакција“, вели тој. “Проширените прозорци беа неопходни за да  навлезе многу природна светлина во сето тоа влажно, облачно време”, рече Карлин и додаде „Целата палета на куќата, мислевме, ќе ја собере богатата длабока боја на шумата“.

Да погледнеме низ галеријата на ова магично место, кое можеби ќе ви стане следниот избор при уредување на домот нудејќи неколку идеи со пријатно топло чувство на свежина и модернизам како секој што би посакал.

 

Прегледи:
250
Објавено на:
04.05.2020