Категории

(ГАЛЕРИЈА) Прекрасен стан во Тел Авив со бели раскошни ѕидови

Сопствениците на овој прекрасен стан во Тел Авив, двајца професионални фотографи и дизајнери, сакаа нивното ново место да биде нивна сопствена мини галерија каде ќе можат да ги прикажат сите свои уметнички дела, фотографии и предмети собрани со текот на годините.

Секако, ова исто така мораше да биде и дом за топло добредојде како и удобно функционално место за престој. Тие побараа тим од архитекти за да ги остварат своите соништа и судејќи според резултатите, ова се покажа како неверојатен и инспиративен проект. Станот е со вкупна површина од 75 квадратни метри што не е многу, но не е ниту пак малку за да може да се оствари замислата на сопствениците.

Тој е дел од стара зграда близу до центарот на градот. Влезот покажува топло добредојде, но и претставува прилично широко фоаје и исто така создава јасна граница помеѓу јавните и приватните области на станот. И двајцата сопственици работат од дома, така што канцеларијата беше задолжителна за да се направи. Тоа е мал простор со едноставен дизајн и не многу дистракции. Ова е исто така простор кој има дрвени подови, детаљ што помага да се истакне повеќе од останатите простории, но исто така одржува кохезивна врска со останатите области. Топлината на природното дабово дрво е интегрирана во сите простории во различни форми. На пример, отворената кујна има голем вграден плакар со заоблен надворешен агол, долниот дел од  дневната соба е направен од дрво и така е суетата на бањата. Станот како целина има едноставна и модерна естетика со голем фокус на текстурата и оригиналноста.

Погледнете ја целосната галерија во прилог.

 

 

 

Прегледи:
230
Објавено на:
22.08.2020