Категории

Генијален трик – Еве како да ги раширите тесните панталони без да ги носите на кројач

Купивте нови панталони, но тие се малку тесни на половината? Не грижете се, не мора да ги носите на шивачка за да ги стесните, можете сами да ја завршите работата дома.

Ако панталоните имаат еластична лента, можете многу да ги истегнете, а се што ви треба е железо, даска за пеглање и неколку крпи.
Повлечете ги пантолоните на таблата за да ги направите тесни, а на еластичната лента ставете топол, влажен пешкир. Вклучете ја пеглата и притиснете ја на пешкирот, држете околу 10 секунди и потоа вратете се назад во истата количина. Повторете го процесот додека не ја достигнете саканата големина.

„Вог“ состави список: 30 парчиња што треба да се најдат во плакарот после 30-та година од животот
Исто така, истегнете обични панталони без каиш над таблата за пеглање, а потоа намачкајте ги со сунѓер или спреј. Ставете го железото на опцијата за ослободување на пареа и испеглајте ја по должината на струкот. Во исто време, повлечете го тој дел и истегнете го за време на постапката. Исто така, повторете го процесот додека не ја добиете посакуваната големина.

Можете да ги истегнете фармерките со истиот метод, но на крајот, истегнете го делот што ќе дојде до половината околу офкачот и оставете го да се исуши на тој начин.

Прегледи:
365
Категории:
Убавина и мода
Објавено на:
22.07.2021