Категории

Генијални дизајнери кои навистина си ја знаат работата – погледнете ги овие фасцинантни дизајни!

Добриот дизајн продава се’.

За било каков производ да се работи, и за било кој медиум, добрата реклама ќе го продаде. А, дури и да не се работи за маркетинг на производи, туку за одредена кауза или настан, добриот дизајн ќе привлече повеќе внимание, ќе ја пренесе пораката појасно, и подолго ќе се зборува за што и да се работи.

Но, не е доволно да знаеме дека добриот дизајн ја има таа моќ. Треба да сме доволно креативни да го осмислиме, и потоа практично да го изведеме дизајнот кој ни се создал во главата.

Подоле имаме примери од најгенијалните дизајни што ги имаме сретнато.

1. Секоја слика е направена од онолку пиксели колку што единки се останати од конкретното животно. Најдоле на секоја од нив пишува: х-број – не е доволно. Дизајн на Јошијуки Миками
Each Picture Is Made Of As Many Pixels As That Of The Endangered Species Population- Designed By Yoshiyuki Mikami

2. „Заштитни стакла“ во офталмолошка ординација
“Safety Glasses” That I Made For My Wife’s Optometry Office

3. „Бараме графички дизајнер“ напишано во MS Paint
This Ad

4. Kлупа во Александриската библиотека
A Bench In The Library Of Alexandria

5. „Користете ја електричната енергија мудро“
Really Great Minimalist Billboard Ad

6. Навредливи зборови направени од парчиња фрлен отпад – рекламата вика: Вашиот отпад кажува многу за Вас.
Very Direct Ads From The City Of Toronto Against Littering

8. Споени заедно, мексиканските метални парички го прават календарот на Азтеците.
If You Put All The Mexican Coins Together They Turn Into The Aztec Calendar

9. „Јас сум ти татко“ – старо и ново Фолсфаген возило, со боите на Дарт Вејдер и Лук Скајвокер.
I Thought This Volkswagen Ad Belongs To Here

10. Кампања за носење заштитни појаси во автомобил.
This "Seatbelts Save Lives" Campaign

11. Лебедот и патката – одлично користење на негативен простор
A Satisfying Use Of Space

12. Интересно и контраверзно – реклама за капи.
Daring Add By A Company That Sells Hats

Прегледи:
101
Категории:
Галерија
Објавено на:
22.09.2020