Категории

Глетка која ќе ве вчудоневиди – Камион пренесува громада три пати поголема од него

Оваа глетка ќе ве вчудоневиди – Ќе се запрашате како е можно вакво нешто. Камион пренесува громада три пати поголема од него

Камионите обично превезуваат помали работи од нив, меѓутоа, понекогаш тие носат и многу поголеми предмети, што е секогаш интересна и фасцинантна глетка. Вакво нешто предизвика камион кој носеше крило на ветерна турбина долго речиси 70 метри што направи глетката да изгледа речиси нереална, како да им пркоси на сите физички закони.

За транспортот на крилјата на ветерната турбина се погрижи бродската компанија П. Адамс Швертранспорт, со седиште во Луксембург, а фотографиите од овој потфат предизвикаа голем интерес на социјалните мрежи.

„Беше целосно нереално да се гледа камион како пренесува ваков громада“ е еден од коментарите на очевидците на овој необичен транспорт.

Прегледи:
148
Објавено на:
16.01.2021