Категории

Го прашал мудрецот „Како ќе знам дека жената навистина ме сака?“

Еве кој бил одговорот..

Еден човек прашал еден мудрец: „Како ќе знам дека жената навистина ме сака?“
А мудрецот му одговорил: „Ако ги прави овие нешта, тогаш верувај дека те сака“
Мажот прашал: „А кои се тие нешта?“
Мудрецот одговорил:
-Ако го сака твоето однесување… и оној кој те сака тебе.
-Ако не се лути кога и се противиш во мислењето/ако твоето мислење е спротивно од нејзиното.
-Ако ја погодува твојата тага и лутина.
-Ако навистина постојано се обидува да пронајде теми за разговор со тебе.
-Ако те прашува за совет секогаш кога ќе сака да направи нешто или да донесе некоја одлука.
-Ако се радува на твоите поклони без оглед на тоа колку се скромни.
-Ако ти биде поддршка или ако се понуди да изврши некоја твоја обврска.
-Ако ја загрижува твоето отсуство.
-Ако сака да направи се што те задоволува и не го повторува она што те лути.
-Ако не и смета твојот слаб приход.
-Ако ја дели болката со тебе.
-Ако се обидува да биде дел од твоите идеи и интереси.
-Ако не се срами од твојата работа без оглед на тоа што е.
-Ако ти помага во добрите дела.

Прегледи:
132
Објавено на:
02.12.2019