Категории

Големите нешта не се случуваат преку ноќ – На цветот му треба време да цвета, а и на вам исто така

За раст е потребно време. Да се биде успешен, треба време. Да се биде најмногу „ти“ што можеш да бидеш е животно патување што не може да се направи преку ноќ. Наместо да гледате дека патот да ги постигнете целите е уште долг, дозволете си да погледнете назад и да видите колку напред сте отишле. ⠀

Лесно е да се цени вашата успешна приказна, но вистинскиот внатрешен мир доаѓа од тоа да се цените себеси кога сè уште напредувате. ⠀ Запомнете дека сè уште сте достојни за љубов и ценење иако сте дело во процес. На цветот му треба време да цвета, а и на вам исто така.