Google може да предвиди дали летот ќе биде откажан

Компанијата “Google” користи вештачка интелигенција за точно да предвиди дали ќе дојде до доцнење на комерцијалните летови.

Компанијата дека користи историски податоци за авиокомпаниите вклучувајќи и информации за претходни откажувања на летови за да може попрецизно да ги предвиди идните проблеми. Покрај ова, иста така тврди и дека предвидувањата се со 80 проценти точност.

Покрај ова, “Google flights” корисниците ќе можат да проверат што се е вклучено во авионската карта во однос на багажот, изборот на седиште, храна и дали постои веројатност за дополнителни трошоци за време на резервацијата.

Оваа функција засега е дозволена за Делта, САД и Обединетото Кралство
Коментари

[fbcomments]