Категории

Google најави бришење на неактивни сметки

Домаќинот на огромен број кориснички сметки, Google најави дека ќе почне со бришење на сметки коишто не се активни повеќе од две години.

Оваа одлука е донесена како резултат на зголемување на безбедноста на корисниците.

Од Google велат дека овие сметки се често ранливи и може да бидат злоупотребени.

Исто така ќе се избрише и содржината што корисникот ја складирал во Google Workspace, YouTube и Google Photos.

Прегледи:
58
Ознаки:
· ·
Објавено на:
17.05.2023