Категории

Грациозност и елеганција: Ова се најубавите коњи во светот! (ФОТО)

Дали знаевте дека коњите можат да спијат и додека лежат и кога стојат? Тие можат да трчаат веднаш штом се родат. Нивниот скелет е составен од 205 коски, а луѓето ги чуваат повеќе од 5.000 години. Животниот век на коњите е околу 25 години.

Овие грациозни и елегантни суштества отсекогаш претставуваат едни од омилените животни на луѓето. Во продолжение погледнете ги најубавите коњи во светот!

Прегледи:
414
Објавено на:
01.08.2019