Категории

Грешките се најдобар учител – Не можеш да го имаш одговорот на секое прашање

Опушти се, и онака никогаш не сме имале потполна контрола врз животот, никој не може да го направи тоа, и никој никогаш нема.

Немој да размислуваш премногу за животот посакувајќи да го имаш одговорот на секое чувство, ситуација или состојба.. Тоа е начинот на кој животот функционира и се одвива.

Ги сфаќаме нештата преку живеењето, преку грешките и пропуштените можности, преку барањето совети и нивното неприфаќање. Учиме што е важно а што не е. Понекогаш немаме идеа што да правиме, понекогаш сме исплашени.

Секогаш верувај му на својата интуиција и инстинкт, затоа што тие точно знаат што треба да направиш.
Опушти се, и онака никогаш не сме имале потполна контрола врз животот, никој не може да го направи тоа, и никој никогаш нема.

Прегледи:
46
Објавено на:
03.09.2020