Категории

Хамилтон, главниот град на Бермуда е најскапиот град во светот. Погледнете ја целосната листа на градови!

За повеќето луѓе цените играат главна улога при планирањето на патувањето. Се бараат поволни летови, смештај и активности поради кои нема да банкротирате. Но, постојат и посебни пригоди, како одењето на меден месец, прославата на роденден или едноставно желбата да се почувствува животот на висока нога, па во овие ситуации туристите се подготвени да издвојат повеќе пари за овие неповторливи искуства.

Последното истражување покажало кои се најскапите градови во светот за живеење, а резултатите за многумина се изненадувачки. На врвот не се наоѓа ни Сингапур, ниту Хонг Конг, туку Хамилтон, главниот град на Бермуда. Причината за тоа пред се лежи во фактот што таму речиси се е увезено.

Погледнете ја листата од 10 најскапи градови за живеење во светот.

 

1. Хамилтон, Бермуда

2. Цирих, Швајцарија

3. Женева, Швајцарија

4. Базел, Швајцарија

5. Берн, Швајцарија

6. Лоззана, Швајцарија

7. Рејкјавик, Исланд

8. Ставангер, Норвешка

9. Лугано. Швајцарија

10. Осло, Норвешка

Прегледи:
450
Објавено на:
09.08.2018