Категории

Хартиени исечоци даваат поинаква слика на европските обележја

Уметникот Rich McCor има необичен начин да ги презентира историските знаменитости.

Тој живее во Лондон, а обележјата на градот за него се секојдневие. Глумејќи турист во својот град, тој смислил интересен начин да ги претстави на светот. Тоа го прави со повеќе интересни локации низ Европа, нудејќи една поинаква, креативна перспектива на историски локации кои ги фотографираат илјадници туристи.

Биг Бен, Лондон

Малата Сирена, Копенхаген

Плоштадот Трафалгар, Лондон 

Монмартр, Париз

Маринскиот музеј, Амстердам

Бродот af Chapman, Стокхлом 

Сомерсетски дом, Лондон

 ж

Триумфалната порта, Париз

Тауер бриџ, Лондон

Niels Juel, Данска

 

Лондонско око, Лондон