Категории

Хипнотизирачки снимки од движењето на облаците низ Големиот Кањон

Природата е неверојатна, а ретко сме сведоци за нејзината убавина со оглед на бетонското секојдневие во кое живееме. 

Ова е Големиот Кањон изолиран од големите метрополи, без воздушно и свелосно загадување. Ова е Големиот Кањон со неговата големина и неверојатен изглед, во комбинација со облаците и ѕвезденото небо изгледа уште по грандиозно.

Видеото е изработено од Harun Mehmedinovic која ја „лови“ убавината на движењето на облаците, кои изгледаат на морски бранови заглавени во кањонот.

Снимено е како дел од проектот SKYGLOW, кој има за цел да ги истражува ефектите на светлосното урбано загадување, преку истражување на најтемните неба низ Северна Америка. Официјалната премиера на овие видеа е прикажана на BBC Earth, below. (via PetaPixel)