Категории

Хит Леџер би наполнил 39 години, еве дел од неговите најубави цитати

Хит Леџер починa два и пол месеци пред неговиот 29-ти роденден, пред десет години. Случајно се предозирал со лекови, а подолго време страдал од депресија.

Покрај тоа што бил одличен актер – постхумно доби Оскар за улогата на Џокер во ,,Бетмен”.

Еве дел од неговите омилени цитати:

,,Јас не сум само еден од оние природно хумористични, опуштени актери кои уживаат да бидат во центарот на вниманието и се толку добри во тоа.”

,,Никогаш не сум бил глумец. Ги направив сите мои грешки во филмот. Кога почнав со глумење, бев многу лош.”

,,Причината зошто танцуваш и пееш е публиката се чувствува дека танцува и пее. Додека се забавувате и ќе дадете сто проценти од себе, тие ќе се чувствуваат така.”

,,Ако донесувате одлуки врз основа на она што луѓето мислат, врз основа на нивната осуди и реакции, тогаш ќе направите прилично здодевни одлуки. Ако секогаш донесете одлуки за да се чувствувате безбедно, никогаш нема да пораснете. Сакам да правам работи од кои се плашам.”

,,Кога почнав да ги гледам филмовите што ги направив, сфатив дека правам филмови што не сакам да ги гледам. Чувствував дека мојата кариера не беше во моите раце.”

,,Мое правило е да се сомневам во секој проект што му се приближувам. Јас секогаш мислам дека не треба да го направам тоа и не знам како да го направам тоа, мислам дека нема да успеам и ќе ги разочарам сите. Секогаш се обидувам да го пронајдам излезот.”

,,Јас не сум добар во планирањето. Воопшто не планирам. Не знам што да правам утре. Јас живеам целосно во сегашноста, а не во минатото или во иднината.”

,,Јас го правам ова само затоа што се забавувам. Во моментот кога ќе престанам да се забавувам, само ќе заминам.”

Прегледи:
158
Објавено на:
06.04.2018